Zonder poespas en dikke boeken met moeilijke termen, maar in een gezellige sfeer iets opsteken over wijn?

In de wijnkelder van Wijncafé Lefebvre, kan ‘t!


Thema proeverijen

Iedere maand organiseert Wijncafé Lefebvre een thema proeverij in onze knusse wijnkelder. Onze sommelier neemt je mee naar allerlei verschillende wijnbouwgebieden, behandeld de verscheidenheid in druivenrassen of nodigt een wijnmaker uit.

Proef je mee?*

*Door de corona maatregelen is het niet mogelijk om met meer dan 12 personen in onze wijnkelder plaats te nemen. De thema proeverijen zullen daardoor sneller uitverkocht zijn. Wees er dus snel bij!


Champagne all day! 11 september 2020 16.00 uur

Bij Lefebvre drinken we het liefst maar één ding: Champagne!

En om onze liefde voor de enige echte mousserende wijn met jullie te delen proeven we vrijdag 11 september samen met 12 gasten* onze favorieten.

We proeven o.a. hoe een Champagne ontwikkeld in de fles (want kun je Champagne nou wel of niet bewaren?), het verschil tussen Blanc de Blancs en Blanc de Noirs, rosé, millésime vs. multy vintage blend en nog vele andere top Champagnes.

We schenken de eerste bubbels op vrijdag 11 september in om 16.00 uur en we zullen rond 18.00 uur klaar zijn met proeven.

Locatie: Wijncafé Lefebvre, Neude 2, Utrecht

Tickets kosten € 69,- p.p. **

Bubbel je lekker mee? Koop dan jouw tickets hier. (Bijna uitverkocht!)

PS: Dit zal tevens de aller laatste proeverij zijn die onze huidige sommelier Bram in dienst van Wijncafé Lefebvre zal geven…

* Door de corona maatregelen kunnen we helaas niet meer dan 12 gasten ontvangen in onze wijnkelder, dus wees er snel bij om dit sprankelende event niet te missen!

** Je reservering is als een kaartje voor een voorstelling: indien je door omstandigheden (ziekte, werk, enz) verhinderd bent te komen is er geen restitutie. Je mag wel op de gereserveerde dag vervanging sturen.


In wine, there’s truth.

– Pliny the Elder –