Zonder poespas en dikke boeken met moeilijke termen, maar in een gezellige sfeer iets opsteken over wijn?

In de wijnkelder van Wijncafé Lefebvre, kan ‘t!


Thema proeverijen

Iedere maand organiseert Wijncafé Lefebvre een thema proeverij in onze knusse wijnkelder. Onze sommelier neemt je mee naar allerlei verschillende wijnbouwgebieden, behandeld de verscheidenheid in druivenrassen of nodigt een wijnmaker uit.

Proef je mee?*

*Door de corona maatregelen is het niet mogelijk om met meer dan 12 personen in onze wijnkelder plaats te nemen. De thema proeverijen zullen daardoor sneller uitverkocht zijn. Wees er dus snel bij!


Lefebvre’s Welcome back tasting! 31 juli 2020 UITVERKOCHT

Locatie: Wijncafé Lefebvre, Utrecht

Eindelijk mogen we jullie weer ontvangen in de knusse wijnkelder van Wijncafé Lefebvre! En dat betekend dat ik er natuurlijk ook weer proeverijen ga organiseren.

De eerste is vrijdag 31 juli om 19.30 uur en we gaan meteen flink uit de startblokken! We pakken uit met één van de meest epische proeverijen die we ooit gegeven hebben. Met acht wijnen van ’s werelds beste wijnmakers, top cuvée’s en bijzondere jaargangen. Wat te denken van de allerlaatste jaargang van de rosé Champagne gemaakt door de familie Chiquet van Jacquesson, de Chateauneuf du Pape van de familie Perrin, Grenache van Eben Sadie uit Swartland, Zuid Afrika en een wijn van de meest gezochte Sancerre producent ter wereld: François Cotat.

We nemen jullie mee naar de geschiedenis achter deze iconische wijnen, de herkomst gebieden en de producenten.

Deze proeverij is UITVERKOCHT 

LET OP: i.v.m. de corona maatregelen zijn er slechts 12 plaatsten beschikbaar voor deze proeverij, dus wees er snel bij!


Chablis proeverij 14 augustus 2020 19.30 uur UITVERKOCHT

Locatie: Wijncafé Lefebvre, Utrecht

Op veler verzoek is het dan eindelijk zover, een proeverij over Chablis!
Fan van droog wit? Fan van Chardonnay? Vind je oesters lekker?
Dan moet je hier bij zijn!

Vrijdag 14 augustus 2020 nemen WinestaBram & Wijncafé Lefebvre je mee naar beendroge wereld van Chablis, haar terroirs met kalkhoudende bodems, de altijd aanwezige dreiging van nachtvorst en hagel en haar paradepaardjes: de Grand Cru wijngaarden.

We proeven 9 wijnen van Petit Chablis tot Grand Cru niveau, met voor de liefhebber natuurlijk een lekkere oester 😉

Deze proeverij is UITVERKOCHT

LET OP: i.v.m. de corona maatregelen zijn er slechts 12 plaatsten beschikbaar voor deze proeverij, dus wees er snel bij!


In wine, there’s truth.

– Pliny the Elder –