Zonder poespas en dikke boeken met moeilijke termen, maar in een gezellige sfeer iets opsteken over wijn?

In de wijnkelder van Wijncafé Lefebvre kan ‘t!

Regelmatig organiseert Wijncafé Lefebvre Wijn evenementen in Lefebvre’s wijnkelder. Op deze pagina houden we een agenda bij met de komende evenementen. Houd ook de Lefebvre Facebook pagina in de gaten voor meer informatie.

Voor deze evenementen kun je van te voren online tickets kopen, zodoende ben je altijd verzekerd van een plekje. We maken via onze Facebook pagina bekend wanneer er voor welk evenement tickets beschikbaar zijn.

Ook geeft sommelier Bram WSET wijncursussen in Lefebvre’s wijnkelder. De data en meer info vindt je ook in de agenda.


Agenda:


Vanaf maandag 9 maart 2020

Basis Wijncursus (Level 1). Een snelle, intensieve Basis Wijncursus, voor professionals zonder wijnopleiding, beginners en wijnliefhebbers.

Check https://winestabram.com/wijncursussen voor meer info. Ook voor cursussen later in het jaar en voor Level 2.


6 maart en 22 mei 2020 19.30 uur The Judgement of Utrecht Part I & II

Op 24 mei 1976 werd er in Parijs een wijnproeverij georganiseerd door de Brit Steven Spurrier welke z’n weerga niet kende. Er werden twee blind proeverijen gehouden met top wijnen uit Bourgogne en Bordeaux vs. top wijnen uit Californië. In iedere categorie wonnen de Californische wijnen, wat natuurlijk een enorme impact achter liet in zowel Frankrijk als over heel de wereld. Want Franse wijnen waren natuurlijk de allerbeste wijnen ter wereld…

Deze proeverij werd bekend als ‘The judgement of Paris’ en heeft nog veel navolging gehad.

Tegenwoordig worden er gelukkig over heel de wereld geweldige wijnen gemaakt en Le Club des Vins en WinestaBram hebben jullie hulp nodig met proeven om te bepalen who does is better: de oude of de nieuwe wijnwereld.

Verdeeld over twee avonden (6 maart en 22 mei 2020) proeven we ‘typische’ nieuwe en oude wereld wijnen blind naast elkaar, om op een zo objectief mogelijke manier te bepalen welke wijnen het beste zijn. De proeverij wordt verdeeld over twee avonden, zodat geen enkel belangrijk werelddeel vergeten zou worden

Are you ready for the judgement of Utrecht? 

Koop je tickets voor Part I klik hier en voor Part II klik hier


Zondag 5 april 2020 15:00 uur

De allereerste proeverij die we organiseerden in Lefebvre’s wijnkelder was met Nicole Vezzola van het Italiaanse wijnhuis Costaripa. Zelden hebben we iemand zo gepassioneerd over het bedrijf van haar vader horen praten als Nicole.

Al sinds 1936 heeft iedere generatie van de Vezzola familie z’n hart en ziel in het familie bedrijf Costaripa gestoken en dat betaald zich uit. Super kwaliteit wijnen, dito uitstraling en wijnen die altijd zijn uitverkocht. Met Mattia Vezzola aan het roer is de kwaliteit alleen maar beter geworden, hij is dan ook een zeer begaafde wijnmaker die mede daardoor ook wijnen maakt voor beroemde huizen als Bellavista.

Op zondagmiddag 5 april (15:00 uur) is Nicole weer in Nederland en doen we de proeverij met haar vaders wijnen nog eens over, maar dan nog beter! Met nog meer wijnen en alleen wijnen van het eigen domein, lekkere Italiaanse happen en een heerlijk, ontspannen zondag middaggevoel.  

Je waant je aan het Gardameer….

Meer info en tickets voor de proeverij: Klik hier